Therapeut gegevens

Naam

Sjaak Hauwert

Praktijk

Praktijk naam

Eigenheid Praktijk voor psychosociale therapie en levenswegbegeleiding

Email adres

info@praktijkeigenheid.nl

Praktijk url

http://www.praktijkeigenheid.nl

Adres

Schrijversweg 2

Postcode

7428 MD

Plaats

Deventer

Land

Nederland

Telefoon (vast)

0570 652281

Specialisatie

Specialisatie

(ortho)pedagoog, (ontwikkelings)trauma, rouwverwerking, levenswegbegeleiding

Specialisatie omschrijving

Welkom, mijn naam is Sjaak Hauwert.

 
Ik werk als lichaamsgericht psychosociaal therapeut en (ortho)pedagoog, en probeer in mijn werk een positieve bijdrage te leveren aan het dagelijks bestaan van mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het verwerken van de pijn die het leven hen brengt.

Therapie houdt voor mij twee belangrijke dingen in. In de eerste plaats betekent het aanwezig zijn als medemens: veilig, luisterend, meevoelend, maar zonder oordeel. Daarnaast betekent het ondersteunend zijn vanuit mijn achtergrond en ervaring als psychosociaal therapeut en (ortho)pedagoog, en mede op basis daarvan mensen zo goed mogelijk verder helpen.

 

Oorzaken van pijn en frustratie

De pijn en frustratie die mensen kunnen overspoelen in het dagelijks leven kunnen heel diverse oorzaken hebben. Ze kunnen voortkomen uit recente gebeurtenissen, maar ook uit voorvallen uit een ver verleden en de kindertijd. Dit kunnen bewuste herinneringen zijn, maar ook ‘weggestopte’ voorvallen, waarbij de bron verborgen ligt in het onderbewuste.
Het kan bijv. gaan om verliesproblematiek – verlies van een geliefde, gezondheid, handicap, werk. Of om slachtofferschap – bij bijv. een misdrijf, fysieke, seksuele of geestelijke mishandeling en intimidatie.
Ook kan sprake zijn van moeilijkheden met betrekking tot de sociale omgeving, zoals relatieproblemen, opvoedingsproblemen, extreme verlegenheid, woedeaanvallen, allerlei vormen van angst of paniekaanvallen.
Deze moeilijk te verwerken pijn en frustratie kunnen op den duur ook aanleiding geven tot bijv. depressies, vermoeidheid en stress, ontevredenheid, eet- of slaapproblemen, en allerlei fysieke klachten zonder medische verklaring.

 

Voor meer informatie over werkwijze, visie en theoretische uitgangspunten verwijs ik graag naar mijn website.